top of page
Търсене
  • Снимка на автораArno Piegeler

Investor.BG за Модел Република България 2019

Актуализирано: 23.04.2020 г.

Тук можете да прочетете прочита на Investor.BG относно провеждането на Модел Република България 2019."Засегнатите теми по време на симулацията "Модел Република България 2019“ бяха изключително разнообразни. Сред тях са пакета „Мобилност“, въвеждането на общоевропейска армия, интеграция на малцинствата и приемането емигранти, защита на Черноморието от незаконно строителство и подобряването на имиджа на България като туристическа дестинация. Това каза Арно Пигелер, "Модел Република България 2019", в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Всеки работен ден от „Модел Република България 2019“ беше много различен. Последните заседания бяха доста драматични и имаше трудни гласувания, разказа Пигелер.

"Учениците и студентите имат много по-широки интереси, отколкото политиците предполагат. Част от младите хора разглеждат много задълбочено тези проблеми и показаха неочаквана експертиза".

Младежите се вълнуваха доста по-силно от темите, които бяха свързани с ЕС, заяви той.

„ЕС полага усилия младите хора да навлизат в дълбочината на проблемите, което изиграва роля. Това не се случва в България“.

Младите хора не са чак толкова широка аудитория и е много лесно да бъдат пренебрегнати от политиците, обясни гостът.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. "


Текстът е директно пренесен от статията на Investor.BG за участието ми в Bloomberg TV.

20 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page