top of page
Търсене
  • Снимка на автораTsvetomir Nikolov

Бизнес клуб към Софийския университет "Св. Климент Охридски"Бизнес клуб е неправителствена организация към Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, която има за цел да свързва студентите с бизнес средата. Бизнес клуб скъсява разстоянието между университета и бизнеса, което позволява на студентите да развият умения, необходими за професионална квалификация и реализация. В същото време помага на компаниите да осъществят директен контакт с младите студенти и да имат поглед върху техните знания, умения и потенциал.

Бизнес клуб участва в инициативи за изграждане и поддържане на добрия имидж на Стопанския факултет и студентите, записани в него. Освен това организацията предоставя възможности на студентите, чрез работата си в клуба, да развият качествата, необходими за успех в бъдещата им кариера, и да придобият практически опит и умения.


Ето и някои от проектите на организацията досега:


⦁ Networking събития и проекти с бизнеса

Основната идея на клуба е да помогне за сближаването на студентите до света на бизнеса. Ето защо той организира събития и проекти с различни компании, като PWC, Cargill, Pontica Solutions, KBC Груп и др., както и помага в ежегодното провеждане на Кариерния форум в Стопанския факултет, на който студентите имат възможност да се срещнат с представители от различни компании и да разберат повече за стажантските им програми и предложенията за работа.

Освен това Бизнес клуб цели изграждането на активна студентска общност в България, която да работи съвместно върху различни проекти и да добавя стойност към дейностите си. Затова клубът се стреми да провежда множество networking събития като например „Welcome week“, когато приветстват новопостъпилите студенти в техния факултет, както и да участва в проектите на други НПО и студенстки организации, сред които Студентски клуб „Роботика“ към ТУ, Клуб „Публична администрация“ към Философския факултет и от скоро и с НПО организацията „България на младите“.


⦁ Гаража

Споделеното креативно пространство, вдъхновено от Станфорд. Виждайки добрия пример, членовете на клуба го пресъздават и в Стопанския факултет към СУ. Това е и мястото, където клубът провежда своите срещи и част от своите събития.
⦁ Social room и други креативни пространства
⦁ Business club Academy

В началото на тази академична година (2019/2020) Бизнес клуб организира първата по рода си академия „Business club Academy“, в която се включиха най-новите членове на клуба, като целта на академията беше да обучи и подготви младите студенти за бъдещите проекти на организацията. Като последна задача от академията, студентите трябваше да организират и ръководят различни проекти на клуба:

-StartUp Галерията, която даде гласност и показа проектите по предприемачество на Еразъм студентите на Стопански Факултет

- Отварянето на новите читални “Тhe Study Corner” на първия етаж и “Le Coin d'etude” на петия етаж в Стопанския факултет

- CaFeba –където всеки може да си направи хубаво кафе, а средствата се използват за подобряване на материалната база на факултета.

- Коледно парти⦁ Залесяване пред Стопанския факултет


⦁ Feba Scale Cast

Бизнес клуб не целят просто да бъдат забелязани, но искат и да бъдат чути.

Затова клубът създаде свой собствен подкаст, в който записват интервюта с хора от бизнеса, коментират актуални теми със студентите и представят интересни поредици с техните преподаватели от Стопанския факултет.

⦁ Суниформа

Един от последните и най-големи проекти на клуба е изготвянето на собствен мърч, който включва тениски и суичери с логото на Стопански факултет и на Софийския университет.Повече информация може да намерите на официалната им страница в различните социални мрежи: Facebook: https://www.facebook.com/businessclubsu/ LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/business-club-sofia-university/ Instagram: https://www.instagram.com/business_club_feba/?hl=bg

201 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

StudyHub

bottom of page